This is a free Purot.net wiki
  • View:

Työkeikkoja

Keikat

- Cholet (Ranska)

- Kuituhitsaus keikka

-

Työkeikka Ranskassa Cholet

Ranskan työharjoittelu jaksossa käytiin kerran Choleessa asentamaan uuden räkin vanhan tilalle.

Matkaa riitti melkein 80km. Google Maps reitti: http://g.co/maps/abz8c

Ja kun perillä oltiin niin piti vaan mennä paikkaan jossa räkki oli, ottaa työkalut mukaan ja niin pois päin.

Tälläseltä näytti räkki, joka meidän piti ottaa pois.

Asiakas oli tilannut itse räkin meidän piti vaan purkaa se paketista ja asentaa se.

Purkaamisessa meni oma aikansa. Meidän piti ottaa yhteydet poikki ja ennen sitä merkata kaikkiin kaapeleihin mihin ja mistä portista tulevat. Kun se oli tehty me kerrottiin paikalle olevalle henkilökunnalle, että yhteydet menevät pois. Sen jälkeen me vaan alettiin ottaa kaikkia laitteita ja kaapeleita pois.

Haastetta purkaamisessa löytyi kun herkät kaapelit piti saada pois kaapista samaan aikaan kun purettiin kaappia pois seinältä.

Sen jälkeen asennettiin uusi räkki seinälle ja pistettiin kaikki laitteet ja kaapelit samaan järjestykseen (paitsi akun piti vaihtaa alemmas jonkun toisen laitteen päälle koska se painoi liikaa ja ei pysynyt hyvin).

Uusi kaappi tuntui olevan kuitenkin vähän turha. Sisälle ei mahtunut enään mitään uutta laitetta se oli niin täynä kun se pysyi olla ja kaappi ei kestänyt kaikkien laitteiden painoa. Laitteiden painosta kaappin teräs alkoi vääntyä (katso viimeinen kuva).

Valmis uusi kaappi kaikilla vanhoilla laitteilla.


Tässä kuvassa näkyy miten kaappi vähän "vääntyi" liiasta painosta.

Loppuen lopuksi minun mielestä uudesta kaapista ei ollut heille paljon mitään hyötyä, ehkä vain esteettisyys. Kaappi sitäpaitsi näytti siltä, että se oli putoavaisiltaan... en tiedä mitä he tekivät kaapille lopuksi kuitenkaan, vai tekivätkö he sille mitään.

Joten kaappi oli huono, me ei asennettu sitä mitenkään väärin, kaappi ei vaan kestänyt painoa. Me tehtiin meidän työ se oli siinä. Kuitenkin me selitettiin parhaalla mahdollisella tavalla asiakkaalle mitä oli tapahtunut.

Kuituhitsaus keikka

Yhtenä kauniina talvisena päivänä jossain päin Suomea...

käytiin hitsaamassa tälläisessä kopissa viimeiset hitsattavat kuidut, jotka olivat jäänneet hitsaamatta viimeisestä keikasta.

Koppiin ei ollut vielä asennettu sähköjä, mutta kuidut olivat siellä odottamassa meitä. Kun ei ollut kopissa valoa tai lämpöä me tuotiin agregaatin, jonka avulla me saatin sähköt, valot ja lämmön. Kaikki hyvin.

Kuidut tulivat tälläisiin räkki paneeleihin. Me emme kuitenkaan hitsaa jatkoksia näihin räkki paneeleihin suoraan vaan alhaalla sijaitsee toinen paneeli johon laitetaan valmiit hitsaukset.

Tässä kuvassa näkee paremmin mitä tarkoitin "paneelilla".

Päivä meni normaalisti hitsattaessa. Kuitenkin kun tehtiin mittauksia huomattiin, että oli jotakin vikaa. Ja vika oli se, että jotenkin hitsaukset olivat vaan huonoja. En tiedä miten tämä pääsi käymään ja missä vaiheessa, mutta useampi hitsaus oli vaan huono.

Kuvassa näkyy miten kirkkaasti laser valo palaa. Se tarkoittaa sitä, että hitsaus on huono, koska valoa pääsee läpi.

Ei siinä mitään sitten. Me vaan sitten korjattiin kaikki huonot hitsaukset ja kaikki oli hyvin sitten.

Kuitujen kuorimista, leikkaamista, putsaamista ja hitsaamista. Siihen tarvitaan vähän kaikenlaista työkalua ja materiaalia.

Discuss & brainstorm

@mention   Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](https://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username

Onkos mitään kysyttävää mun tekemistä keikoista?
guillomn   (27.03.2012 19:27)
  Reply